Glömt lösenord?
Publiceringsdatum 04 februari, 2021

Stockholms bästa pulkabackar

Att åka pulka är en glädjefylld aktivitet som uppskattas av såväl små som stora. Vi har listat de bästa pulkabackarna i Stockholm för just detta. Så ta på er mössa och vantar och ge er ut i härliga vädret och njut av endorfinerna som flödar när ni swishar ner för backen.

södermalm

För er som är lite mer vågade eller har äldre barn rekommenderar vi ett besök i Vitabergsparken där backarna är lite brantare och mer utmanande, en riktig adrenalinkick. Tantolunden kan också stoltsera med sina många backar och här samlats glada besökare från alla håll och kanter. 

Har ni mindre barn och behöver fler alternativ av underhållning är ett besök i Ivar Los parken eller Stora Blecktornsterrasen ett bra alternativ. Här hittar ni backar som även passar för de allra minsta och båda backarna har bra lekplatser precis intill.

Östermalm

Vår allas Humlegården bjuder på härlig pulkaåkning för alla åldrar och är ett populärt utflyktsmål med dess närhet till lekplats, kafé-och restauranger för ett välbehövligt stopp efter åkturen. 

Missa inte heller ett besök på Gärdet och Kampementsbacken för att ta del av dess snötäckta kullar.

Vasastan

I Vanadislunden hittar du Vanadaisbacken som är en mycket uppskattad backe för fartfyllda dagar. Oavsett snö eller ej så är Vanadislunden alltid en uppskattad destination. 

Befinner du dig i Vasastan hittar du även Hagaparken i närområdet där pulkabackarna är väl värt ett besök.

Upptäck vår vackra huvudstad och våra sju karaktäristiska hotell i Stockholm. Alla våra hotell är centralt belägna med närhet till likväl stadens pulserande gator med shopping, restauranger och caféer som kulturliv med museum och nöjesparker samt en lummig park-eller trevligt promenadstråk nästintill. Välj att besöka något av våra två spa-hotell eller checka in intill Stureplan, oavsett vad du vill uppleva i Stockholm har vi ett hotell som passar dig. Hos oss får du förstklassig service, en härlig atmosfär och trivsamma rum.