Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
090-203 94 10
eller gör en
förfrågan

Konferens & möten


Konferens & möten


Kunskap och inspiration sitter i väggarna i den magnifika skolbyggnaden från 1897. Elite Hotel Mimer är en modern mötesplats med vackra möteslokaler. Här finns allt för en lyckad konferens, utställning, föreläsning eller affärsmöte. Utsökta måltider, konferensservice i toppklass och centralt läge i Umeå.


Fakta


 • 4 konferenslokaler
 • 139 hotellrum
 • 2–200 personer
 • 1 restaurang
 • WiFi
 • Hiss
 • Parkering
 • Projektor
 • Whiteboard
 • Mikrofon
 • Block & pennor
 • Frukt & vatten

Vi erbjuder sammanlagt fyra konferenslokaler i varierande storlek, alla med anor från tidigt 1900-tal inklusive en festsal med kapacitet för upp till 150 personer. Våra möteslokaler är utrustade med modern konferensteknik och du guidas tryggt av våra konferensvärdinnor från start till mål.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Mimersalen 180 200 130 70 130 -
Björken 75 72 48 24 48 -
Nävern 51 40 24 16 24 16
Gläntan 51 40 24 16 24 16

Beskrivningar


Anrik sal på 180 kvm från tidigt 1900-tal med högt i tak, snidade trädetaljer och vackert ljusinsläpp från fönstren. Salen är utrustad med all nödvändig konferensteknik plus höj- och sänkbar scen. Mimersalen tar upp till 200 personer.

Se fler bilder

Björken


Ljust och rymligt konferensrum med stora fina fönster som vetter ut mot hotellets ljusgård. Björken ligger på våningsplan 2 och kan kombineras med våra lokaler Nävern/Gläntan tack vare smidiga vikväggar. Detta gör att lokalen passa utmärkt både för små och stora möten. Här tillhandhålls enkel uppkoppling via touchskärm till projektor med en generöst tilltagen duk. 

Se fler bilder

Nävern


Ljust och rymligt konferensrum på 51 kvm med stora fina fönster som vetter ut mot hotellets ljusgård. Nävern rymmer upp till 40 personer är utrustat med all nödvändig mötesteknik.

Se fler bilder

Gläntan


Ljust och rymligt konferensrum på 51 kvm med stora fina fönster som vetter ut mot hotellets ljusgård. Gläntan rymmer upp till 40 personer är utrustat med all nödvändig mötesteknik.

Se fler bilder

Mat och dryck är en viktig del av konferensupplevelsen. Därför ser vi till att ni kan fylla på med energi från vår omtyckta konferensfika och njuta av vällagade måltider från morgon till kväll. Vår restaurang Artonnittiosju hjälper gärna till att skräddarsy menyer efter era önskemål och serverar allt från mingelbufféer till härliga middagar. Som gäst hos oss har ni möjlighet att själva kombinera vilken förrätt, varmrätt och dessert som önskas till gruppen. Önskar ni avsluta konferensen i vår mysiga trädgård kan vi ordna med goda snittar eller en trevlig mingelmeny. Här finns något som passar de flesta smaker.

 


Xevent

Elite Hotel Mimer samarbetar med eventföretaget Xevent. Som gäst hos oss kan ni planera er konferens med tillhörande aktivitet.

Läs mer om Xevent och deras erbjudande på  xevent.se


Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. 


I april 2016 öppnade detta unika hotell upp sina dörrar i centrala Umeå, där flygbussen stannar precis utanför. Den vackra byggnaden har anor från tidigt 1900-tal och har nu blivit ett kvalitetshotell med hög standard i typisk Elite-anda.


Del i restaurangen med hög i tak och fint ljusinsläpp. Runda bord med stolar och stora fikusträd.

Artonnittiosju


Restaurang Artonnittiosju är hjärtat av Elite Hotel Mimer. Här serverar vi vår generösa frukostbuffé på morgonen och på kvällen kan du avnjuta vår vackert komponerade middagsmeny.

Öppettider

Lunch
Måndag–fredag: 11.00–13.30

Middag
Måndag–torsdag: 17.00–22.00

Fredag–lördag: 17.00–00.00

Köket stänger kl. 21.30 måndag–torsdag och kl. 22.00 på lördagar.


Vy från restaurangen med ljusa färger och på ett vitt bord står en liten frukost uppdukad. Skål med fil och flingor, frukter av olika slag, juice, kaffe och en smörgås.

Frukost på Elite Hotel Mimer


Hotellfrukosten dukas upp i den fantastiskt ljusa matsalen och utbudet är generöst, här kan alla finna sin favorit bland de varma och kalla rätterna.

Öppettider

Ordinarie öppettider
Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.00–11.00
Söndag: 07.00–12.00Hos oss kan du enkelt boka möte med kort varsel.


Från 250 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Ta en välbehövlig paus från mötet tillsammans med Yogastudion Umeå.


Från 556 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Boka vårt hälsoinspirerade konferenspaket med personliga tränare från Urstark.


Från 775 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Vi bjuder på lokalhyran under utvalda datum 2019. 


Från 350 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Avsluta er konferens med en vinprovning i vår restaurang Artonnittiosju.


Från 450 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka en halvdagskonferens med en äventyrlig forsränning.


Från 930 SEK /person

Boka
Ändra hotell

_