Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
019-15 69 00
eller gör en
förfrågan

Konferens på Elite Stora Hotellet, Örebro & Örebro Slott

 • Konferensrummen på Elite Stora Hotellet, Örebro
 • Örebro Slotts fasad

Konferens på Elite Stora Hotellet, Örebro & Örebro Slott


Med 8 lokaler på Elite Stora Hotellet Örebro och ytterligare lokaler på Örebro Slott har vi alla möjligheter att anordna olika sorters möten. Allt från mindre möten till större arrangemang och mässor. Hos oss finner du kreativ miljö, utsökta måltider, professionell personal och genomtänkta arrangemang. Vill ni ha några kringaktiviteter till konferensen hjälper Elite Stora Hotellet Örebro gärna till att boka in ett arrangemang.
Slottet härstammar ända från 1300-talet. Under århundradena har ett flertal riksdagar hållits på slottet och rikets kungar och drottningar har varit flitiga gäster. Således var det på Örebro Slott som Jean Baptiste Bernadotte valdes till Svea Rikes Konung. Andra välkända gäster har varit Gustav Vasa, Birgitta Birgersdotter (Heliga Birgitta), Magnus Eriksson, Engelbrekt Engelbrektsson och Lasse-Maja. Nu har även du möjlighet att vara gäst på Örebro Slott, här får du möjlighet att konferera som en kung och må som en prins. Med 2 lokaler och ytterligare mäss- och mingelutrymmen har vi alla möjligheter att anordna olika former av möten. Konferenslokalerna är välutrustade och inbjuder till en kreativ upplevelse. Har ni övriga önskemål gör vi vårt bästa för att tillgodose dem. Varför inte kombinera ert möte med en guidad visning eller en spökvandring? Det går även bra att göra ett kortare avbrott i konferensen och låta en teaterkaraktär berätta om historien och slottets allra mörkaste hemligheter.

Fakta


 • 11 konferenslokaler
 • 3 grupprum
 • 160 hotellrum
 • 4 restauranger
 • 2-300 personer
 • Projektor
 • WiFi
 • Whiteboard
 • DVD
 • Mikrofon
 • Blädderblock/Anteckningsblock/Pennor
 • Vatten
 • Frukt

Med lokaler för upp till 300 personer på Elite Stora Hotellet Örebro och ytterligare lokaler på Örebro Slott har vi alla möjligheter att anordna olika sorters möten. Allt från mindre möten till större arrangemang och mässor.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Stora Salen 250 300 150 70 - -
Lilla Salen 104 100 60 35 - -
Franskan 50 50 30 24 - -
Sällskapets Salong 50 - - - - 18
Allehanda Salongen 55 50 32 24 - -
Grupprum på Hotellet - 3 olika finns 0 - - - - 8
Rikssalen 234 250 120 110 - -
Länssalen 176 150 98 44 - -

Beskrivningar


Stora Salen


250 kvm, max möblering 300 pers, våning 1

Stora Salen har röda väggar med vackra gulddetaljer och en takhöjd på 8,5 m. I taket hänger tre magnifika kristallkronor som är original från 1858.


Lilla Salen


104 kvm, max möblering 100 pers, våning 1.

Lilla Salen vetter mot vackra Svartån och Örebro Slott. Det är en av hotellets mest flexibla lokaler, med dess kvadratiska form är den lätt att möblera på olika sätt. Dessutom är den i direkt anslutning till grupprum.


Franskan


50 kvm, max möblering 50 pers, bottenvåning

Franskan ligger i anslutning till vår matsal med möjlighet att öppna upp dess glasdörrar mot vår veranda med utsikt mot Örebro Slott.


Sällskapets Salong


55 kvm, max möblering 18 personer i styrelesesittning, våning 1

Sällskapets Salong har en fast styrelsesittning. Konferera under dess vackra kristallkronor med den senaste tekniken. Lokalen är renoverad 2012 i ljusa färger.


Allehanda Salongen


55 kvm, max möblering 50 pers, våning 1

Allehanda Salongen kan öppnas upp mot två angränsande lokaler, har ljusinsläpp från två håll och vacker utsikt mot Örebro Slott. Lokalen är renoverad 2012.


Grupprum på Hotellet - 3 olika finns


Drottningen är ett grupprum för upp till 8 personer och ligger på hotellets bottenvåning.

Guld Salongen är ett grupprum för upp till 8 personer och ligger på våning 1 i nära anslutning till många av våra övriga konferenslokaler.

Blå Salongen är ett grupprum för upp till 12 personer och ligger på våning 1 i nära anslutning till många av våra övriga konferenslokaler


Rikssalen


234 kvm, max möblering 250 pers, våning 2

Rikssalen är slottets största sal med vackra spetsbågefönster. Stora tavlor med kungaporträtt klär de vackra vita stenväggarna.


Länssalen


176 kvm, max möblering 150 pers, våning 2

Länssalen är en ljus lokal med imponerande takhöjd och en fast scen.

Se fler bilder

Som en trevlig avslutning eller välförtjänt paus i konferensen har Elite Stora Hotellet möjlighet att erbjuda en rad aktiviteter som måttbeställs efter ert önskemål.

Tid och kvalité är viktiga faktorer i valet av konferensaktivitet. En gruppaktivitet höjer alltid stämningen och är uppskattad av både gäster och konferensdeltagare. Här nedan kan ni se ett urval av ett antal aktiviteter som passar alla typer av konferenser. Vi hoppas och tror att Ni ska finna något som passar just Er grupp.

För mer information om aktiviteterna, bokning eller offert, välkommen att kontakta oss. Örebro har ett rikt aktivitetsutbud och vi hjälper dig gärna med ytterligare tips och idéer. 


Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. Kontakta hotellets konferensbokning på telefon019-15 69 00 eller mejla reservations.orebro@elite.se så berättar vi mer.

I en anrik byggnad från 1858, vackert belägen mitt i city intill Svartån och Örebro Slott erbjuder vi 160 moderna rum. Med fem minuters promenad från tåg och buss samt goda parkeringsmöjligheter alldeles intill hotellet förenklar ditt besök hos Elite Stora Hotellet.
Hotellet erbjuder ett varierat restaurangutbud. Välj mellan à la carte restaurangen Slottskällaren, The Bishop’s Arms med ett stort öl- och whiskysortiment samt trevlig pubmeny eller besök vår italienska restaurang och café Paolo’s. För dig som vill ha puls så finns ett flertal barer, uteserveringar och nattklubbar belägna en kort promenad från hotellet. Söker du avkoppling så finns det fina promenadstråk längs med Svartån med möjlighet till flera vackra stopp längs med vägen bl a i Stadsparken, Wadköping och natursköna Oset, precis vid Hjälmaren. 


Paolo's Örebro – med smak av Italien


I april 2012 öppnade den första enheten av Paolo’s på Elite Stora Hotellet i Örebro. Paolo’s är ett nytt café- och restaurangkoncept som har sina rötter i den italienska mattraditionen.

Öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag–torsdag: 11.00–22.00
Fredag-lördag: 11.00–23.00
Söndag: 11.00–22.00


Slottskällaren


Restaurang Slottskällaren välkomnar dig till en stämningsfull miljö och en förstklassig a la carte meny. 

Öppettider

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–13.30

Kväll
Tisdag–lördag: från 18.00


Frukostmatsalen på Elite Stora Hotellet Örebro

Frukost på Elite Stora Hotellet


I den trevliga atmosfären samlas våra hotellgäster med konferensdeltagare och besökare varje morgon för att njuta av sin morgonstund med guldkant.

Öppettider

Öppettider:

Måndag – fredag 6.30 – 9.30
Lördag – söndag 7.30 – 10.30


The Bishops Arms Örebro


Vår pub the Bishops Arms är en självklar träffpunkt i Örebro. En bit mat i trevligt sällskap eller en djupdykning i det rika ölsortimentet – här trivs alla oavsett man är hotellgäst eller stadsbo. En härlig fläkt av engelsk pubstämning får du på köpet.

Öppettider

Måndag–tisdag: 16.00–24.00
Onsdag–torsdag: 16.00–01.00
Fredag: 15.00–02.00
Lördag: 13.00–02.00
Söndag: 15.00– ca 22.00


_