Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
031 – 720 40 13
eller gör en
förfrågan

Konferens på Elite Plaza Hotel, Göteborg


Konferens på Elite Plaza Hotel, Göteborg


På Västra Hamngatan med promenadavstånd från Centralstationen finns en mötesplats utöver det vanliga. Femstjärniga Elite Plaza Hotel är en magnifik byggnad med anor från 1889. Här finns åtta vackra salar med karaktär och individuell inredning. Några är kulturminnesmärkta och historiens vingslag möter modern konferensteknik. Här bokar du unika möten, konferenser, festmiddagar, bröllop och event för upp till 50 personer.


Fakta


8 konferenslokaler
2-50 konferensdeltagare
127 hotellrum
2 restauranger
Wifi
Blädderblock
Whiteboard
Projektor
Anteckningblock och pennor
Vatten
Hiss
Parkering


Våra vackra och unika konferenssalar representerar olika tidsepoker, ni väljer mellan klassiska salar från 1800-talet och moderna lokaler med senaste design. Konferenslokalerna är utrustade med trådlöst internet, whiteboard, blädderblock, projektor, block, pennor och mineralvatten. Vi tillhandahåller övrig teknisk utrustning helt enligt behov.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Sveasalen 69 50 34 20 - 20
Mahardjasalen 50 40 24 - - 16
Gustavisalen 44 40 22 14 - 10
Vinarkivet 0 - - - - -
Svit 506 80 - - - - 8
Grupprum 20 - - - - 8
Grupprum 111 15 - - - - 6

Beskrivningar


Sveasalen


Åttkantiga Sveasalen är en av våra mest populära lokaler och ingår i den stora Sveasviten. Detta är Elite Plaza Hotels största konferenslokal med plats för 50 personer i biosittning. De stora fönstren med utsikt mot Västra Hamngatan skapar en ljus och vacker miljö att konferera i. Från början var salen salong i direktörens tjänstebostad och 1909 blev salen Svea Brand- och Lifförsäkringsbolags styrelserum.

Planlösning

Mahardjasalen


Vackra Mahardjasalen ingår i Mahardjasviten och passar bra för sällskap upp till 40 personer. Stora fönster mot Västra Hamngatan gör lokalen ljus och inbjudande. Mahardjasalen har dessutom ett underbart kulturminnesmärkt tak som snidades av Junghänel & Richter när huset byggdes i slutet av 1800-talet. Här hade VD:n för Svea Brand- och Lifförsäkringsbolag sitt kontor en gång i tiden. 

Planlösning

Gustavisalen


Gustavisalen är vår modernaste lokal som ligger i direkt anslutning till Florentinska Pelarsalen där konferensfika serveras. Lokalen har fast teknisk utrustning och har fönster in mot vår restaurang Swea Hof. Här finns plats för upp till 40 personer i biosittning.

Planlösning

Vinarkivet


Vinarkivet var från början Svea Brand- och Lifförsäkringsbolags gamla försäkringsarkiv som vi byggt om. Vinarkivet är perfekt för till exempel vinprovningar, frukostseminarium och middagar för upp till 50 personer. 

Planlösning

Svit 506


Svit 506 är 79 m2 stor och kan användas som konferenslokal med plats för 8 personer i styrelsesittning t.ex. vid mindre möten eller ledningsgruppssammanträden. Från denna svit har gästerna fin utsikt över Göteborg.


Grupprum


Vårt grupprum är en mindre lokal som passar bra för möten för upp till 8 personer. Lokalen har fast teknisk utrustning. 

Planlösning

Grupprum 111


Grupprum 111 är mindre lokaler som passar bra för möten för upp till 6 personer. Lokalen har utöver mötesplats för 6 personer, även en sittgrupp samt en 55 tums TV som är uppkopplingsbar mot dator.


Elite Plaza Hotels restaurang Swea Wine & Dine kreerar härliga måltider till er konferens. Här erbjuds konferensfika, konferensluncher samt trevliga sällskapsmenyer. Utbudet kan variera efter säsong och tillgänglighet.

För att se och ladda ned aktuella konferensmenyer klicka här.

 


Förmiddagsfika

Förmiddagsfikabuffé inkl. två sorters smörgåsar (varav en vegetarisk), smoothie, juice, nötter, fruktsallad och Elite Hotels hälsobars

Eftermiddagsfika

Eftermiddagsfikabuffé inkl. två sorters hembakade kakor och godsaker, biscotti och blandad choklad, Elite Hotels hälsobars, nötter och färsk frukt

Sällskapsmenyer

Våra härliga sällskapsmenyer anpassas efter era önskemål. 


Som en trevlig avslutning eller välförtjänt paus i konferensen har Elite Plaza Hotel möjlighet att erbjuda en rad skräddarsydda aktiviteter som passar just er. Tid och kvalité är viktiga faktorer i valet av konferensaktivitet. Här nedan kan ni se ett urval av ett antal aktiviteter som passar alla typer av konferenser. Önskar ni komplettera med måltider utanför hotellens restauranger hjälper vi gärna till. Några exempel på aktiviteter:


Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. 


RIB-båt i Skärgården

Passa på att uppleva Göteborgs skärgård på ett fartfyllt sätt när du bor och konfererar på Elite Park Avenue Hotel eller Elite Plaza Hotel. Ta med kollegor eller kunder på en RIB båttur och se vår underbara skärgård från ett helt annat perspektiv tillsammans med Public Event.

Ni blir upphämtade av Public Events RIB båtar i Göteborg och tar sedan en trevlig tur ut i Göteborgs skärgård. Så småningom tar ni sikte på Vinga fyrplats för ett kort bryggstopp där ni svalkar era strupar med bubbel på bryggan.  Avslutningsvis anländer ni tillbaka i Göteborg igen efter ca. 2,5 timmar. Är ni ute efter lite extra fart kan vi rekommendera ett adrenalintillägg, då bjuds ni på lite extra fartupplevelser, svängar och passager!

 


Whisky- & ölprovning

The Bishops Arms är Sveriges ledande kedja av engelska pubar. Vårt signum är att erbjuda våra gäster marknadens bredaste sortiment av fatöl och Single Malt Whisky. Allt serverat av kunniga medarbetare i en genuin engelsk miljö.

The Bishops Arms kan erbjuda dig och ditt företag whisky- och ölprovningar. Vi har allt från grundläggande provningar för nybörjaren till en mer avancerad för experten. Eller varför inte bara ta med personalen på en bit mat och prova någon av våra olika fatöl?


Elite Plaza Hotel ligger i en elegant klassisk byggnad i centrala Göteborg. Hotellet erbjuder gammaldags komfort med moderna bekvämligheter. Här finns gratis Wi-Fi och smakfullt inredda rum med LCD-TV. Alla bekväma rum på Elite Plaza Hotel har minibar, kabel-TV och värdeskåp. Rummen är nyrenoverade och inredda i en stil som kombinerar internationell och klassisk skandinavisk design. Restaurang Swea Wine & Dine ligger i hjärtat av Elite Plaza Hotel, närmare bestämt på den före detta utegården, och erbjuder elegant gourmetmat som tillagas med närproducerade råvaror. Drinkar kan avnjutas på Plaza Bar och på puben The Bishop's Arms i brittisk stil. Du kan koppla av i relaxavdelningen, komplett med bastu och ett välutrustat gym. Exklusiv spaservice på det närliggande Elite Park Avenue Hotel är också tillgängligt för Plazas gäster. Svenska Mässan och Liseberg ligger cirka 8 minuters bilresa från hotellet.


Swea Wine & Dine


Välkommen till Swea Wine & Dine! Här utgår vi från säsongens svenska råvaror och inspireras vi av det franska kökets finess. Hos oss finns något för alla som uppskattar god mat i vacker och inspirerande miljö. Swea Wine & Dine ligger i hjärtat av Elite Plaza Hotel. Kärleken till matupplevelsen är uppenbar på Swea Wine & Dine. Erfaren personal guidar dig genom menyn och tipsar om vilken dryck som bäst lyfter smakerna till nya höjder. Njut av en vällagad lunch, en liten bit mat, en trerätters middag eller ett glas i Plaza baren.

Öppettider

Ordinarie öppettider

Frukost
Måndag–fredag: 06.30–10.00
Lördag: 07.30–10.30
Söndag: 07.30–12.00

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14.00

Matsal
Måndag–lördag: 18.00–sent
Söndag: 15.00–20.00

Plaza Bar
Måndag-fredag: 11.30–sent
Lördag: 12.00–sent
Söndag: 15.00–22.00


Plaza Bar på Elite Plaza Hotel


Här kan ni sjunka ner i en fåtölj och beställa något gott att dricka eller något att äta från vår barmeny. Vi rekommenderar er att beställa en Martini från vår egen Martinimeny som våra bartenders tagit fram.

Öppettider

Plaza Bar

Måndag-fredag: 11.30-Sent
Lördag 12.00-Sent
Söndag: 15.00-22.00


The Bishops Arms, Västra Hamngatan Göteborg


I engelsk miljö träffas hotellgäster och göteborgare. Här är stämningen hög och på pubmenyn kan du alltid hitta något gott att äta. Chansen är också stor att du här hittar din favoritöl eller whisky. Vi har över 100 olika ölsorter, varav 26 på fat och över 200 olika sorters whisky.

Öppettider

Ordinarie öppettider
Måndag–torsdag 16.00-00.00
Fredag 16.00-02.00
Lördag 12.00-02.00
Söndag 16.00-23.00


Frukost på Elite Plaza Hotel


Avnjut en härlig hotellfrukost i en femstjärnig atmosfär.

Öppettider

Måndag–fredag: 06.30–10.00
Lördag: 07.30–10.30
Söndag: 07.30–12.00Boka ett möte med kort varsel.


Från 350 SEK /Person

Boka
Ändra hotell

_