Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Reception- & konferenschef sökes till Elite Plaza Hotel

Om tjänsten


Som reception- & konferenschef ska du, tillsammans med dina medarbetare, utveckla dessa delar av verksamheten samtidigt som du ansvarar för den dagliga driften. Intresse och förståelse för de andra avdelningarna och ert viktiga samspel är en självklarhet för dig. Du är en del av den dagliga driften genom att själv jobba receptionspass.

Dina huvudsakliga ansvarsområden för reception & konferens är:

  • Schemaläggning
  • Rekrytering och introduktion av nya medarbetare
  • Lön- & medarbetarsamtal
  • Prognostisering och budgetansvar
  • Fakturahantering

Din personlighet och erfarenhet

Receptionen är i mångt och mycket hotellets ansikte utåt och du och dina medarbetare är de som ger gästen dess första intryck av hotellet. Vår konferensavdelning består av enastående vackra salar för upp till 50 personer. Hotellbyggnaden har en lång historia som tar sin början redan 1889, och bär därför på en glansfull och spännande historia.

På Elite Plaza Hotel är gästernas trivsel vårt mål, servicenivån som erbjuds är den allra högsta för att varje vistelse ska bli en unik upplevelse. Därför är det viktigt att du har en outtröttlig förmåga att engagera och inspirera dina medarbetare till att alltid leverera bästa servicen, förbli stabil även under mer krävande omständigheter och alltid ha ett lösningsorienterat förhållningssätt i de många situationer som uppstår i en reception och i mötet med våra gäster.
För att vara framgångsrik i rollen som reception- & konferenschef för Elite Plaza Hotel, tror vi att du behöver vara lyhörd för både kollegor, medarbetare och gäster samtidigt som du har förmågan att få saker att hända. Du behöver ha ett varmt förhållningssätt gentemot dina medarbetare och kollegor för att bidra till att arbetet även mellan avdelningarna fungerar väl. Du motiveras av att få andra att växa och i dina egna målsättningar ligger att en dag leda flera avdelningar eller ett helt hotell.

Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning. Ytterligare språk är meriterande. Du har god dokumenterad erfarenhet av att hotellreceptionsarbete, gärna i ledande befattning. Datorvana är en förutsättning och gärna i hotellsystemet Opera.
Tjänsten är heltid där arbetstiderna i huvudsak är dagtid, vardag såväl som helg. Lön enligt överenskommelse.

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker fortlöpande.

Välkommen med din ansökan!

Om Elite Plaza Hotel, Göteborg


Elite Plaza Hotel ligger i en elegant klassisk byggnad i centrala Göteborg. Hotellet erbjuder gammaldags komfort med moderna bekvämligheter. Här finns gratis Wi-Fi och smakfullt inredda rum med LCD-TV. Alla bekväma rum på Elite Plaza Hotel har minibar, kabel-TV och värdeskåp. Rummen är nyrenoverade och inredda i en stil som kombinerar internationell och klassisk skandinavisk design. Restaurang Swea Hof ligger i hjärtat av Elite Plaza Hotel, närmare bestämt på den före detta utegården, och erbjuder elegant gourmetmat som tillagas med närproducerade råvaror. Drinkar kan avnjutas på Plaza Bar och på puben The Bishop's Arms i brittisk stil. Du kan koppla av i relaxavdelningen, komplett med bastu och ett välutrustat gym. Exklusiv spaservice på det närliggande Elite Park Avenue Hotel är också tillgängligt för Plazas gäster. Svenska Mässan och Liseberg ligger cirka 8 minuters bilresa från hotellet.

Om att arbeta i Reception på Elite Hotels


Att arbeta i receptionen innebär att ingen dag är den andra lik, varför det är viktigt att du tycker om ett högt tempo och har en lösningsorienterad inställning till allt som händer. Som receptionist är du också säljare och det är viktigt för oss att det är naturligt för dig att aktivt jobba med merförsäljning som en form av service och så snart möjligheten finns erbjuda en högre rumskategori, en middag i huset eller parkeringsplats – allt för att erbjuda gästen en högklassig serviceupplevelse hos oss!

Passar dig som


  1. Är ansvarstagande och initiativtagande; gästen kan sällan vänta
  2. Är lyhörd med god problemlösningsförmåga
  3. Kan arbeta bra självständigt såväl som i grupp

Fakta om tjänsten

Stad
Göteborg
Rekryterande chef
Jennifer Bengtsson
_