Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Bröllop på hotellet eller Örebro Slott

  • Bild på kristallkrona i festsalen
  • Fasaden på Elite Stora Hotellet i Örebro
  • Festsal med bord och stolar
  • fasadbild av Örebro slott
Bröllop på hotellet eller Örebro Slott

Bröllop, fest eller jubileum - vi skapar arrangemang att minnas


Elite Stora Hotellet erbjuder unika fesvåningar och salonger både på hotellet och Örebro Slott. Totalt finns 18 lokaler och den största tar upp till 300 personer i bankett. Tillsammans med värdfolket skapar vi fester att minnas där utsökt mat, omsorg om detaljerna och rätt miljö skänker minnen för livet.

Hotellet
På hotellet hittar du klassiska salonger och festsalar med en genuin atmosfär som
bara tiden kan ge. Oavsett om det är en bankett med 300 gäster eller ett litet informellt sällskap kan vi ge just din tillställning den inramning som tillfället kräver.

Örebro Slott
Vi har dessutom vårt underbara, vackra 1300-tals slott, Örebro Slott där fina festsalar står till ditt förfogande. Slottet brukar vara ett populärt val vid bröllop, temafester, födelsedagar och jubileum. Kombinera gärna din fest med en historisk slottsvandring eller en spännande spökvandring.

Rum för alla tillfällen


Hotellet erbjuder 160 rum inklusive fina sviter med det lilla extra. Passa på att unna dig en lyxig svit med utsikt över Örebro Slott i samband med ditt festarrangemang. Eller låt långväga gäster bo bra under sin vistelse i Örebro.

Läs mer och se våra hotellrum här


Klassisk 3-rätters eller spännande buffé

Vi har en populär festvåningsmeny där du kan välja mellan olika uppskattade rätter. Dessutom har vi en buffémeny med flera olika bufféer samt ett par dessertbuffér, olika mingeltallrikar, minisnittar, canapéer m.m. Kontakta oss för aktuell meny.


Varför inte välja någon av våra vällagade bufféer eller läckra mingeltallrikar? 

Se vår buffémeny nedan som även innehåller vickningsmeny, minisnittar och canapéer. 

Se vår Buffémeny

Se vår tillvalsmeny

Kaffe med tårta serveras gärna i angränsande lokal. 

Vi tillhandahåller ej med tårta, denna beställer ni själva via konditori. De flesta levererar direkt till oss, och självklart serverar vi den. Serveringsavgift tillkommer. 

Erbjudanden i samband med bröllop/fest/middag

Vi hjälper dig både med upplägget kring middagen och/eller bokning av boende på hotellet


I de vackra lokalerna Länssalen och Rikssalen på Örebro Slott kan en vigsel förrättas. Lokalerna ligger två trappor upp i slottet och tar upp till 150-250 sittande gäster.

Lokalerna kan möbleras i biosittning med mittgång. Längst fram dukas ett vigselbord upp där också vigselförrättaren står. På vigselbordet finns vit duk, ljus och ett mindre blomsterarrangemang.

Vigselförrättare bokar ni som blivande brudpar själva.
Pris i Länssalen: från 7250:- inklusive moms.
Pris i Rikssalen: från 9000:- inklusive moms.

Välkommen att kontakta vid frågor eller bokning.
019-15 69 05 eller restaurang.orebro@elite.se

Dukning av borden
Vid bokning av middag hos oss, på hotellet eller Örebro Slott,  ingår självklart linne samt porslin. Även ljus samt en enkel blomma finns att tillgå. Bordsplacering, namnkort och eventuellt övrigt ”pynt” står ni själva för, men vi kommer gärna med tips och idéer – för att förverkliga den dukning ni har tänkt er!

Önskar du större blomsterdekorationer, eller specifika blommor hjälper vi gärna till med detta mot en kostnad. Alternativt att du själv levererar detta till oss.

Efter middagen
Efter middagen kan vi bryta borden för dans eller om det önskas så går det i de flesta fall hyra en separat dans- och festlokal. Ni ordnar själva med musik/band som spelar, men hör gärna av er om rekommendationer önskas! Vi kan även ha en bar öppen för försäljning av dryck under middagen/dansen.

Garderob under middagen
Önskas hälp med bemannad garderob kan vi även erbjuda det mot extra kostnad.

Hur länge kan bokad lokal användas?
Lokalerna är disponibla till kl: 01.00. Vid fest på Elite Stora Hotellet måste livemusik upphöra senast kl 23.00 då vi har hotellgäster att ta hänsyn till.

Bokningvillkor
Vid bokning måste menyn innehålla minst 2 rätter.
Observera att det inte går att hyra lokalen för egen catering, utan all mat och dryck lagas och serveras av oss.

Örebro Slott - Vid sällskap på över 50 pers ingår lokalhyra och personal i priset för mat och dryck. Dock tillkommer en kuvertavgift på Örebro Slott. Vid bokningar under 50 personer på Örebro Slott tillkommer lokalhyra.

Elite Stora Hotellet - Vid sällskap på över 30 pers ingår lokalhyra och personal i priset för mat och dryck i anpassad lokal.
För sällskap under 30 pers på Stora hotellet tillkommer lokalhyra. (Vid bröllop tillkommer kuvertavgift).

Övrigt:

  • Bokningsavgift Bröllop - vid bröllopsbokningar tillkommer 5000:-  i bokningsavgift (observera att denna ej återbetalas).
  • Vid helgaftnar samt röda dagar debiteras en avgift per arbetande personal.
  • Vid en del arrangemang, såsom fester för allmänhet kräver hotellet att vakter finns på plats. Dessa bokas genom oss och debiteras er.  

Vänligen återkom så snart som möjligt med din eventuella bokning.

Har du övriga frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss. 019-15 69 05 eller restaurang.orebro@elite.se

Oavsett om det är er bröllopsnatt eller om ni vill unna er en romantisk weekend 
så kan vi erbjuda ett Love-paket. Njut av en romantisk vistelse där exotisk frukt, choklad och en flaska champagne väntar på rummet när ni ankommer. Fluffiga morgonrockar och tofflor sätter extra guldkant på tillvaron. Morgon efter ankomstdagen myser ni med frukost på rummet eller provar något nytt från hotellets läckra frukostbuffé. För att ni ska kunna ta det lugnt och njuta in i det längsta erbjuds ni även förlängd utcheckning till kl.14.00.

Välkommen att kontakta oss för prisuppgift och bokning:
019-15 69 00, reservation.orebro@elite.se

Har ni många långväga gäster som behöver stanna över natten? Vi har tar gärna hand om dem. Med 160 fina rum i olika storlekar kan vi skräddarsy en paketlösning som passar just ert sällskap. Dessutom kan vi vid större gruppförfrågningar lägga upp en egen bokningssida för er tillställning. 

Välkommen att kontakta vår bokning för mer information och priser:
019-15 69 00, reservation.orebro@elite.se

_