Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   90–120 cm   16 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är trivsamt inredda med individuell möblering. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  736 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-01)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   16 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra dubbelrum är modernt inredda och rymmer upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  832 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-01)

Nästa

  1–2 personer   180 cm eller 2x90 cm   22 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är trivsamt inredda med individuell möblering. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-01)

Nästa

Deluxe


  1–4 personer   180 cm eller 2x90 cm   25 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är rymliga och smakfullt inredda, de flesta med en fin utsikt mot Stora torget. Dessa rum passar bra för familjer upp till 4 personer (2 vuxna och 2 barn) med en bekväm dubbelsäng och en bäddsoffa på 135 cm som rymmer 2 barn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, vattenkokare, safetybox, minibar, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  992 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-01)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   25 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxe executive har unik design med frostade glasväggar och härlig utsikt över Stora torget. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och badkar.

Se fler bilder

Från  992 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-02)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   29 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår juniorsvit är ett stort härligt hörnrum, inrett i modern stil med generös plats för både arbete och vila. Juniorsviten är utrustad med skrivbord, soffgrupp, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och stort badkar.

Se fler bilder

Från  1472 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-02)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   45 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra sviter är luftiga och ljusa med modern inredning och separat vardagsrum med konferensyta för upp till sex personer. Sviterna är utrustad med skrivbord, soffgrupp, telefon, tv, hårtork, safetybox, minibar, kaffemaskin, strykjärn, morgonrock, tofflor och badrum med separat dusch och stort badkar. En av sviterna nås inte med hiss.

Se fler bilder

Från  1792 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-01)

NästaVälkommen till Elite Stora Hotellet i Linköping

Mitt i centrala Linköping, vid det medeltida marknadstorget står pampiga Elite Stora Hotellet. Här erbjuds 117 rymliga rum varav några med magnifik utsikt mot det livfulla torget. Gästerna kan ta del av motionsrum och bastu samt löprundor specifikt utformade av hotellet.

Utanför hotellets portar finns stadens trevliga shoppinggator och nöjesutbud. På nära avstånd finns även stadens historiska centrum med den mäktiga domkyrkan samt den mysiga stadsdelen Gamla Linköping med handelsbodar och dess årliga julmarknad. 

Hotellet har två vackra konferenslokaler med kapacitet för upp till 130 personer. Med anor från 1850-talet är de unika i sitt slag och olika i utföranden och storlek. Utöver dessa finns även ett grupprum med styrelsebord och all nödvändig konferensteknik. 

Precis intill hotellets entré finns Storan Restaurang & Bar som samarbetar med hotellet. Denna klassiska restaurang är en av Linköpings mest välbesökta och serverar varje dag vällagade rätter inspirerade från världens alla hörn. På gångavstånd från hotellet finns även gastropuben The Bishops Arms med ett brett utbud av mat och dryck. Varmt välkommen till Elite Stora Hotellet! 

  117 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  2 konferenslokaler

  200 m till parkering
  Bastu
  Gratis Wifi

  5 km till flygplatsen
  800 m till tågstationen
  0 m till buss


Hotellets historia

Elite Stora Hotellet i Linköping byggdes 1852, uppfördes i tre våningar och utgör en historisk sevärdhet i egenskap av ett av Skandinaviens finare exempel på den empirestil som var på modet i Sverige ca 1810–1850. För ritningar och uppförande svarade storbyggmästaren Jonas Jonsson. Denne hade i Stockholm samarbetat med ledande arkitekter som Axel Nyström, Fredrik Blom och Fredrik Scholander. Jonsson utvecklade den empirestil som han hade lärt av Axel Nyström och hans personliga stil har allmänt kallats för ”Jonsson-empir”.

Han använde sig av en rikedom av dekorativa utsmyckningsdetaljer. Hotellets pilastrar hade t.ex en relief som idag är dold av slät puts. Uppförandet av hotellet markerar övergången från trähus till stenhus i Linköping. 1893 fick hotellet en fjärde våning, vilken väsentligt förändrade byggnadens ursprungliga proportioner. På bottenvåningen inrymdes bland annat banklokaler. Hotellet är idag ett av landets äldsta stadshotell.


Frukost

Frukostbuffén serveras i vår vackra frukostmatsal som tidigare var vår festsal Stora Salen. Det vackra valvet med härligt ljusinsläpp har tidigare varit scen för banden som spelat under storslagna fester. 

Externa gäster betalar 150 kr/person
Obs! Tillgång i mån av plats

Öppettider
Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–12.00


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Som gäst hos oss på Elite Stora Hotellet surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. Om du behöver ha hjälp med utskrifter är du välkommen att kontakta receptionen.


Receptionen, receptionsdisk klädd i brunt spegelglas, lampor över disken, vita pelare på sidorna, runt bord i mitten med stor vas och orkidéer.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Det går utmärkt att beställa frukosten direkt till ditt rum. Fyll i din roomservicelapp (finns på rummet) med önskat innehåll.

Roomserviceavgift tillkommer.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Du kan ta dig till hotellet med bil, men det kan vara svårt att hitta fram bland enkelriktade gator och gågator. Vidare instruktioner finns under Kontakta oss.

Utomhusparkeringen och garage ligger inte i direkt anslutning till hotellet utan ca 200 m från entrén. Vi säljer parkeringsbiljetter i receptionen, kontakta oss vid ankomst så hjälper vi dig med biljetten.Garageplats finns för 180 kr/natt. Utomhusparkering finns för 150 kr/natt där även två platser för El-bil finns att tillgå.


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Bulldog som ligger på golvet och blickar in i kameran.

Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum för ett tillägg på 200 kr/natt där djurbädd och matskål finns till ert förfogande. Kontakta oss på 013-12 96 30 för bokning och mer information.


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Stora Hotellet vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 2,5 till 10 kilometer. 

Rutt A (2,50 km)
Rutt B (5,00 km)
Rutt C (10,0 km)


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Kemtvätt lämnad i receptionen, före kl. 09.00 kan i regel hämtas samma dag. Kemtvätt lämnad efter kl. 09.00 kan hämtas dagen efter. För priser se i informationsmappen på ditt rum eller kontakta receptionen.

Obs! Tjänsten för kemtvätt gäller måndag–fredag.


Bastu, bänk i bastu, på bänken står en trähink med slev.

Gym

Vi erbjuder gym med spinningcykel, roddmaskin, cablecross-träningsmaskin mm. Bastun är varm kl. 16.00–22.00 och gymmet är tillgängligt mellan kl. 07.00–21.00.

Vi samarbetar även med gymmet Nordic Wellness som ligger ett stenkast från hotellet. De erbjuder bättre priser för den som är riktigt träningssugen. Läs mer på Nordic Wellnes hemsida.


Konferensrum Hagdahl, takmålningar och guldstreck i taket, rader av bord och stolar. Valv på väggarna med fotografier av Linköping.

Elite Stora Hotellet, Linköping


Vi erbjuder två vackra lokaler i centrala Linköping med kapacitet för upp till 130 personer. Våra konferensrum har anor från 1850-talet och är olika i både utförande och storlek. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 2 konferenslokaler
  • 117 hotellrum
  • 2–130 personer
  • 1 restaurang
  • Hiss

Engelsk pub med lång bardisk, glas och flaskor på väggen.

The Bishops Arms Linköping


Gastropuben The Bishops Arms ligger på bekvämt promenadavstånd från hotellet på Ågatan 27 och är en självklar träffpunkt i Linköping. 

Öppettider

Måndag: 17.00– 23.00
Tisdag–torsdag: 16.30–00.00
Fredag–lördag: 15.00–01.00
Söndag: 17.00–22.00


Storan Restaurang på hotellet. Händer som håller en vit tallrik. På tallriken en efterrätt, glass med små blommor och strössel.

Storan Restaurang & Bar


Elite Stora Hotellet samarbetar med Storan Restaurang & Bar på nedre plan i hotellet. Storan är en av Linköpings mest välbesökta och klassiska restauranger. Kockarna gör personliga tolkningar och experiment av klassiska svenska smaker, gärna med influenser från världens kök. 

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–
Lördag: 12.00–
Söndag: stängtAtt gifta sig är en fantastisk upplevelse och en av livets viktigaste dagar. En bröllopsnatt på Elite Stora Hotellet i Linköping kan erbjuda något utöver det vanliga. Upplev ett av Sveriges äldsta stadshotell i hjärtat av Linköping.
Upplev ett riktigt äventyr under din nästa vistelse i Linköping! Vi erbjuder ett förmånligt hotellpaket som inkluderar två biljetter till Prison Island och centralt boende på Elite Stora Hotellet.


Från 1528 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Hos oss på Elite Stora Hotellet i Linköping kan du konferera i någon av våra två vackra konferenslokaler. Vi erbjuder modern mötesteknik och förstklassig service i Linköpings absoluta centrum.


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka din helgvistelse på anrika Elite Stora Hotellet i Linköping. Med vårt weekenderbjudande bokar du våra bästa helgpriser. Med Stora Torget utanför dörren är det inte långt till varken shopping eller nöjen. Koppla sedan av i vår bastu eller varför inte besöka The Bishops Arms för en god öl. Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé.


Från 994 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Bo hos Elite Stora Hotellet under jullovet och njut av en lyxig sovmorgon och vår generösa frukostbuffé. I Linköping finns många mysiga julmarknader och ett gediget shoppingutbud på nära avstånd från hotellet. 


Från 756 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Stora Hotellet i Linköping. Vi erbjuder härliga hotellrum i en byggnad med anor från 1850-talet. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka vår matsal med härlig frukostbuffé.


Från 1726 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


88%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 10 december 2018

Positivt: Badkar på rummet!

Att förbättra: Informera gästen om att det rum dom betalar extra på har otroligt mycket ljud som låter i rummet. Hade varit skönt att veta detta innan så jag kunde tackat nej till att lägga till pengar för ett ”bättre” rum och valt ett vanligt rum som var tystare.


Hotellet svarade den 10 december 2018

Hej Rebecca, Tack för din vistelse och recension. Jag vet inte riktigt vad du menar angående ljudet? Var det utifrån du menar? Alla våra rumskategorier har olika lägen. Med vänliga hälsningar, Linnea Norberg Elite Stora Hotellet, Linköping


Betyg: 5/10

Omdömet skrevs den 9 december 2018

Positivt: Centralt läge + trevlig restaurang/bar.

Att förbättra: Se till att det finns plats att ställa medhavda toalettartiklar i badrummet. Nu fick man lägga necessär på golvet. Det saknades även bra smikbord/spegel i rummet för att kunna föna hår och sminka sig. Då detta inte heller fungerade i badrummet. Katastrof i ett annars fint rum som tappade helt på grund av detta.


Hotellet svarade den 10 december 2018

Hej Maria, Tack för er vistelse hos oss. Vi tar åt oss av din feedback och ska se på möjligheter till förbättring. Går det bra att jag skriver på din medlemsprofil gällande önskemål om bra avställningsytor i badrummet? Lägger gärna in den så vi kan se det önskemålet och förhoppningsvis kan tilldela ett rum med bättre möjligheter. Vänliga hälsningar Linnea Norberg Elite Stora Hotellet, Linköping


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 3 december 2018

Positivt: Trevligt hotell, fin miljö att vara i. Trevlig personal och bra frukost. Trivsamt med kaffe/te i receptionen. Generös utcheckningstid på söndagar! Vi hade en bra vistelse och kommer gärna tillbaka.


Hotellet svarade den 3 december 2018

Hej Veronica, Tack för er recension och vistelse. Varmt välkomna tillbaka! Med vänliga hälsningar _____________________________________ Linnea Norberg Receptionschef


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 1 december 2018

Positivt: Fint rum, bra läge, frukosten

Att förbättra: Lite kallt på rummet och temperaturen gick inte att reglera till varmare

Övrigt: Mycket nöjd med hela vistelsen


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 26 november 2018

Positivt: Frukosten


Silhouette of a person

Carl Persson

Omdömet skrevs den 23 november 2018

Positivt: MYCKET trevlig personal! Det brukar det iof vara på alla era Elite hotel

Att förbättra: Bygga ut gymmet. Vi som reser i jobbet har vanligvis tre saker vi önskar av ett hotel. 1) Bra säng som inte är för mjuk. 2) Ett bra Gym som har det man önskar för att få upp pulsen. 3) Bra vattentryck i duschen. Som Finne så vill jag också har en bra bastu, bastun på detta hotel var lite ~. Men det var iaf tillräckligt varmt, det är det inte alltid.

Övrigt: Centralt och fint hotell. Parkering en lite bit bort


Hotellet svarade den 26 november 2018

Hej Carl, Tack snälla för att Ni tog Er tid att svara på vår enkät! Roligt att läsa att du är nöjd med personalen på våra hotell Jag framför önskan om större träningsyta för framtida renoveringar. Tills vidare finns ett samarbete med närliggande gym för 75 kr/gång som kan köpas i receptionen. Varmt välkomna tillbaka! Med vänliga hälsningar Linnea Norberg, Receptionschef Elite Stora hotellet Linköping


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 19 november 2018

Positivt: Servicen, rummet var toppen

Att förbättra: Extra sängen var inte topp klass eftersom en vuxen person sov i den.


Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 18 november 2018

Positivt: Centralt


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 18 november 2018

Positivt: Gillar stilen på hotellet


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 14 november 2018

Positivt: Centralt

Att förbättra: lite svårt att hitta parkeringshuset


Elite Stora Hotellet
Stora Torget 9
582 19 Linköping

Tel: 013-12 96 30

info.linkoping@elite.se

Google maps

Bokning
Tel: 013-12 96 30
reservations.linkoping@elite.se
Restaurang
Storan Restaurang & Bar
Tel: 013-10 31 90
info@storan.se

storan.se

Gruppbokning
Tel: 013-12 96 30
reservations.linkoping@elite.se

Förfrågan

Hotelldirektör
Anne-Lie Boman
Tel: 011-36 41 05
anne-lie.boman@elite.se
Receptionschef
Linnea Norberg
Tel: 013-12 96 30
linnea.norberg@elite.se

Hitta hit

Ankomst via bil

GPS
Ställ in Borgmästaregatan 1 om du vill använda GPS. Det är garanterat enklaste vägen till hotellet.

E4 Södergående
Håll höger vid avfarten 113-trafikplats Linköping Östra och följ väg 35 i riktning mot Västervik/Åtvidaberg/Linköping Ö/Flygplats. Ta vänster vid andra avfarten i rondellen in på Norrköpingsvägen. Följ Norrköpingsvägen till första avfarten i rondellen in på Tullbron. Sväng höger mot stationen och sväng sedan vänster upp på Järnvägsgatan, vänster till Sankt Larsgatan och ta tredje höger in på Borgmästaregatan. Skylten ”endast fordon med tillstånd” gäller inte för hotellets gäster. Ta andra avfarten till vänster in på Stora torget och Elite Stora Hotellet.

E4 Norrgående
Håll höger vid avfarten 111-Trafikplats Linköping Västra, och följ skyltarna för väg 34 i riktning mot Vimmerby/Motala/Linköping V. Fortsätt in på Malmslättsvägen, sväng vänster till Östgötagatan, höger till Vasavägen,
höger till Sankt Larsgatan och ta tredje höger in på Borgmästaregatan.
Skylten ”endast fordon med tillstånd” gäller inte för hotellets gäster. Sväng andra till vänster in på Stora torget och Elite Stora Hotellet.

Ankomst via tåg/buss

Linköpings centralstation med tåg och bussar ligger endast 10 minuters promenad från hotellet. Följ skyltar mot centrum, genom Järnvägsparken, sväng vänster till Sankt Larsgatan och sedan höger mot Borgmästaregatan och Stora Torget där Elite Stora Hotellet ligger.

I närheten

Kommunikationer

Linköpings resecentrum: 600 m
Linköping Airport: 5 km 

Sevärdheter

Gamla Linköping: 3 km
Flygvapenmuséet: 10 km
Domkyrkan: 300 m
Bergs slussar: 15 km

Företag

Mjärdevi Science Park: 8 km
Ericsson: 8 km
Saab: 5 km
Cloetta: 15 km
Universitetssjukhuset: 2 km
Verisure: 2 km
Danske Bank: 200 m

Länkar

ostgotatrafiken.se
linkopingcityairport.se

_