Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är ljusa och modernt inredda enkelrum som passar för en person. Här finns allt du behöver för en rofylld sömn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, strykbräda och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  712 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-30)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra grandlitrum är ljusa och trevliga och passar för en till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  872 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-31)

Nästa

Superior nedre plan


  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum på nedre plan är ljusa och rymliga med gott om plats för upp till 2 personer. Rummen är belägna en trappa ner från entréplan och är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  872 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-31)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är modernt och smakfullt inredda dubbelrum för upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

 

 

Se fler bilder

Från  952 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-31)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är ljusa och luftiga med modern inredning och tilltagen golvyta. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1032 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-31)

Nästa

  1–4 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är ljusa och modernt inredda med väl tilltagen golvyta. Här bor hela familjen bekvämt med en skön dubbelsäng samt en bäddsoffa som rymmer två barn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch, strykjärn, strykbräda, vattenkokare och safetybox.

Se fler bilder

Från  1032 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-31)

Nästa

  1–4 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder tre vackra juniorsviter med extra tilltagen golvyta och ett härligt ljusinsläpp. Här kan du unna dig lyx och komfort med en egen balkong, sällskapsdel och en riktigt bekväm säng. Juniorsviterna är utrustade med bäddsoffa, skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1432 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-31)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder en magnifik svit med vackra detaljer och stora golvytor. Vår svit är unikt inredd med kakelugn, walk in closet och balkong med utsikt över Gavleån. Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, två tv-apparater, minibar, hårtork, dusch och badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor, safetybox och ljudanläggning.

Se fler bilder

Från  2792 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-31)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   70 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår svit executive är en härlig vindsvåning med plats för både boende och konferens. Sviten har separat sovrum, ett vardagsrum med braskamin och vackra takbjälkar från 1901 samt badrum med badkar och dusch. I vardagsrumsdelen finns ett stort bord för sex personer, sittsäckar och en möblerad balkong. Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor, safetybox och ljudanläggning.

Se fler bilder

Från  3352 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-02)

NästaVälkommen till Elite Grand Hotel, Gävle

Elite Grand Hotel är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum varav två pampiga sviter. Här finns även den trevliga restaurangen Grands Verands med utsikt över Gavleån samt konferensrum med kapacitet för upp till 130 personer. På Elite Grand Hotel bor du mitt i centrala Gävle med Centralstationen alldeles intill.  

Hotellet ligger i den fastighet som förr inhyste anrika Grand Hotel, byggt redan 1901. Nu efter 70 år av annan verksamhet i fastigheten har det åter blivit hotell. Denna anrika fastighet är nu återställd till sin ursprungliga prakt, där historiska detaljer har bevarats i klassisk Elite-anda. Varmt välkommen!

  124 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  5 konferenslokaler

  Parkering
  Gym
  Gratis WiFi

  140 km till flygplatsen
  200 m till tågstationen


Hotellets historia

Hotellet ritades ursprungligen 1898 av uppsalaarkitekten Ture Stenberg och invigdes sedan 1901. Byggnaden var i toppmodernt utförande med rinnande vatten, både varmt och kallt plus att det fanns spolbara toaletter. Sviterna hade till och med egen toalett på rummen.

Det fanns elektricitet i hela huset och en fullt fungerande elektrisk hiss. I övrigt kunde man även beskåda de pampiga matsalarna, sällskapsrummen, en ölhall och inte minst 60 hotellrum inredda i engelsk empirestil.


Gym och relax på Elite Grand Hotel Gävle

Relax & Gym

Hos oss kan du som hotellgäst njuta av vår relaxavdelning med bubbelpool, ångbastu, bastu och takdusch. Här finns även ett modernt gym med fönster ut mot Gavleån.

 

Åldersgräns 16 år

Öppettider relaxavdelning

Måndag–fredag: 16.00–22.00
Lördag–söndag: 11.00–22.00

Kostnad 80 kr/vuxen.
Ingen förbokning krävs för relaxavdelningen.

Öppettider gym
Alla dagar: 06.00–22.00.

Handdukar finns att låna i receptionen.

 


Wifi på Elite Hotels

Wifi

Som gäst hos oss surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler.

Instruktion för uppkoppling till WiFi
1. Kontrollera att WiFi är påslaget på din enhet. Välj EliteWifi bland de tillgängliga nätverken.
2. Öppna din webbläsare och EliteWifi startsida laddas.
3. Registrera dig som användare med din e-postadress i rutan Guest User.

 


Receptionsdisk med vacker utsmyckning på Elite Grand Hotel Gävle

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice måndag–fredag, kl. 12.00–22.00 och lördag, kl. 15.00–22.00.
Roomservicemeny finns på ditt rum. Kontakta receptionen för beställning.

Roomserviceavgift på 145 kr tillkommer.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi har enbart ett begränsat antal parkeringsplatser att erbjuda våra gäster. Dock finns allmän parkering i närheten på gatorna och ett parkeringshus. 

Uttag för elbil
Nu kan vi även erbjuda p-plats med uttag 3-fas samt 220 volt för din elbil. Ring 026-400 73 00 om du vill boka elbilsplats.

Obs! Avgift tillkommer på all parkering.


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Grand Hotel vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från tre till nio kilometer. 

Rutt A (3,39 km)
Rutt B (6,36 km)
Rutt C (9,16 km)


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Tvätt som lämnas i receptionen före kl. 08.00 måndag–fredag, returneras samma dag efter kl. 18.00. Tvättpåse och prislista finns i garderoben.


Hund på rummet

Hotellet har ett begränsat antal rum där husdjur tillåts för ett tillägg på 200 SEK/natt. Vi erbjuder vatten- och matskålar att låna, hundbajspåsar samt hundgodis under din vistelse. Vi kan endast ta emot husdjur om du har föranmält detta innan bokning och mottagit en bekräftelse på att vi har tillgängliga rum. Vid frågor eller bokning - Varmt välkommen att kontakta oss på telefon 026-400 73 00 eller info.gavle@elite.se.


Cykel

Hotellet har ett antal cyklar för gratis utlåning till våra hotellgäster. Cyklarna får lånas ett dygn i taget mot en deposition som återfås när cykeln lämnas tillbaka. Kontakta receptionen för mer information.


Konferenslokalen Pelarsalen på Elite Grand Hotel i Gävle

Elite Grand Hotel, Gävle


Vi erbjuder sammanlagt 6 konferensrum i varierande storlek med kapacitet för upp till 130 personer, alla med anor från tidigt 1900-tal. Våra möteslokaler är utrustade med modern konferensteknik och du guidas tryggt av våra konferensvärdinnor från start till mål.

  • 6 konferenslokaler
  • 124 hotellrum
  • 2–130 personer
  • 1 restaurang

Maträtt på snacksbricka med sås, räkor och ett glas vin

Lunchmeny


Här kan du läsa vad vi serverar i till lunch på Grands Veranda denna vecka. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–13.30


Generös frukostbuffé serveras på vackra Grands Veranda

Frukost


Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–12.00


Grands Veranda med bar och bord på Elite Grand Hotel

Grands Veranda


Upplev en unik miljö på Grands Veranda med panoramafönster ut mot Strandgatan och Gavleån. Restaurangen serverar klassisk mat med moderna inslag.

Öppettider

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–13.30

Brunch
Lördag: 12.00–14.30

A la carte
Måndag–torsdag: 17.00–22.00
Fredag–lördag: 17.00–23.00
Söndag: stängt


Brunch på Grands Veranda


Välkommen på brunch, varje lördag på Grands Veranda. Brunchen dukas upp med smårätter på vårt eget vis med många spännande inslag.

Öppettider

Lördag: 12.00–14.30Låt oss på Elite Grand Hotel Gävle ta hand om er stora dag. Vi vill att ert bröllop ska bli allt ni alltid har drömt om. Vi har flera vackra salar som kan dukas upp för mellan 14–90 personer. Vi ordnar allt efter era önskemål vad det gäller hotellrum, middag, blommor och underhållning. 
Boka in en övernattning med middag hos oss på Elite Grand Hotel. Maten serveras i vår vackra restaurang Grands Veranda. Välkommen att boka!


Från 2040 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Vi erbjuder ett boendepaket i samband med att du ser spännande SHL-hockey i Gävle. Välkommen att boka! 


Från 935 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Njut av ett avkopplande dygn i whiskyns tecken där du kombinerar en spännande visning i Mackmyra whiskyby med whiskyprovning och övernattning på Elite Grand Hotel.


Från 2100 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka en avkopplande helg till förmånligt på anrika Elite Grand Hotel i Gävle med vårt weekenderbjudande. Prova på allt som Gävle har att erbjuda, både shopping och nöjen. Besök vår relaxavdelning eller ät en god bit mat på Grands Veranda. Somna sedan skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i restaurangen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Holiday på anrika Elite Grand Hotel i Gävle. Under lov och storhelger bor du till bästa pris i något av våra vackra hotellrum. Ta del av vad allt som Gävle har att erbjuda endast ett stenkast från shoppinggator och nöjen. Sov gott och vakna utvilad i våra sköna sängar, njut sedan av en utsökt frukostbuffé i restaurangen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Grand Hotel i Gävle. Vi erbjuder 124 modernt inredda hotellrum i en byggnad med anor från tidigt 1900-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både restaurang, vacker veranda och relaxavdelning. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka vår restaurang med härlig frukostbuffé.


Från 1495 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 19 februari 2018

Positivt: Rummet var helt perfekt!

Att förbättra: Inget


Silhouette of a person

Frida Persson

Omdömet skrevs den 19 februari 2018

Positivt: Känslan, ni har lyckats bra med inredningen, val av färger etc. Relaxavdelningen var trevlig.

Att förbättra: Ljudisolera mellan våningarna, det lät mycket när de gick ovanför. Det till och med skakade ibland. Ångbastun var för varm, man brände sig. Sänka värmen i den. Hade gärna haft en annan utsikt från rummet, men alla kan ju inte bo med utsikt åt andra hållet. Det kändes lite trångt, inklämt, undanskuffat och bakom med den utsikt vi hade. Om man kunde införliva en balkong på taket skulle det höja känslan för detta rum. Jag skulle också göra en takterrass på taket mot ån, och inreda en mysig trädgård med bänkar och kanske ett café.


Hotellet svarade den 19 februari 2018

Hej Frida, Tack för ditt svar! Roligt att du gillar hotellet och inredningen. Det hade varit mycket trevligt men tyvärr finns inte möjligheten att bygga en takterrass på grund av olika omständigheter. Jag hoppas att vi får möjligheten att ta emot er här igen och lämna gärna då ett önskemål om tyst rum samt eventuell utsikt. Varmt välkomna åter! Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Silhouette of a person

Viktor Gärde

Omdömet skrevs den 12 februari 2018

Positivt: Maten, fantastisk! Byggnaden var väldigt vacker. Centralt läge mitt i gamla Gävle.

Att förbättra: Slopa serveringsavgiften om 145 kr för roomservice. Man får ju faktiskt mindre service än vid bordsservice (inget vatten, inget bemötande, inget bröd, ingen dukning) och betalar fullpris för rätterna och en extra avgift. Verkar omotiverat. Borde vara 0 kr vid beställningarna över en viss summa istället. Då slipper ni också små beställningar som stjäl tid.


Hotellet svarade den 19 februari 2018

Hej Victor, Tack för att du tog dig tid att lämna ditt omdöme. Kul att du uppskattar hotellet och vår restaurang! Roomservice avgiften avser vår service för servering av maten på annat ställe än vår restaurang och det extra arbete det medför. Varmt välkomna tillbaka! Med vänliga hälsningar Louise Hedman


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 8 februari 2018

Positivt: Grand, alltid mitt förstaval i Gävle

Att förbättra: Någon form av uteservering mot ån, taket kanske en lösning.


Hotellet svarade den 12 februari 2018

Hej Åke, Tack för ditt fina omdöme och tips! Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 8 februari 2018

Positivt: Fin gammal byggnad med bra rum och precis i närhet av centralstationen.

Att förbättra: Sänka sminkspegeln i badrummen, den satt på en höjd för män. Bättre belysning i badrummet för oss kvinnor som skall sminka sig.


Hotellet svarade den 12 februari 2018

Hej Anneli, Vad roligt att du gillar hotellet och dess läge. Vi tar med oss synpunkten gällande spegeln. Varmt välkommen åter! Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 5 februari 2018

Positivt: Stilfull elegans i varsamt renoverad fastighet i lugnt kvarter i stadens centrum.

Att förbättra: Dämpa ljudet i restaurang och på terassen. Färsk frukt och färska blommor i sviten bör ingå i servicen. Frukt bör finnas i överflöd men saknades i konferensrummet.


Hotellet svarade den 5 februari 2018

Hej Anders, Tack för att du tog dig tid att besvara vår enkät och vad roligt att du gillar husets renovering då jag minns att du vistas här innan det blev hotell och renoveringen tog vid. Vi jobbar på ljuddämpningen i vår restaurang och gällande frukten har vi ett stort fruktfat för våra konferensgäster i lobbyn för att minska matsvinn i tanke på miljön då det är en viktig fråga för oss på Elite. Jag önskar dig varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 5 februari 2018

Positivt: Ligger vackert, vackert o trevligt hotell. Mycket trevlig och servicemånaderna personal. God mat på restaurangen. Bra frukost.

Att förbättra: Mitt rum blev aldrig städat, gjorde inte mig så mycket men så skall det väl inte vara.


Hotellet svarade den 5 februari 2018

Hej Britt, Vad roligt att du uppskattar hotellet och maten hos oss! Vi ska se efter vad som skett gällande städningen, så ska det självklart inte vara. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Isabell Borg Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 5 februari 2018

Positivt: vackert hotell, utmärkt resturang och fin frukost

Att förbättra: inget


Hotellet svarade den 5 februari 2018

Hej Carl, Tack för att du tog dig tid att svara på vår webbenkät! Vad roligt att du uppskattar vår restaurang och frukost. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 4 februari 2018

Positivt: Läget och standarden

Att förbättra: Badrumsmatta eller ännu hellre, golvvärme


Hotellet svarade den 5 februari 2018

Hej Björn, Tack för ditt omdöme! Kul att du gillar vårt hotell och dess läge. Alla våra badrum har golvvärme, jag hoppas att vi får möjligheten att ta emot dig här igen så kan vi givetvis visa hur den fungerar för att höja/sänka värmen. Välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 2 februari 2018

Positivt: Det snyggaste och trevligaste hotellet i Sverige!


Hotellet svarade den 6 februari 2018

Hej Johan, Tack för ett väldigt fint betyg och att du uppskattar vårt hotell! Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Kontakta oss


Elite Grand Hotel, Gävle

Kyrkogatan 28
803 11 Gävle

026-400 73 00
info.gavle@elite.se

Bokning
bokning.gavle@elite.se

Hotelldirektör
Mikael Ericsson
Mikael.ericsson@elite.se
026-4007303

Försäljningschef
Christina Von Wachenfeldt
christina.vonwachenfeldt@elite.se
026 400 73 13

Receptionschef
Louise Hedman
Louise.hedman@elite.se
026 400 7304

Bokningsansvarig
Dina Lipponen
bokning.gavle@elite.se
026 4007308

Köksmästare
Erik Blomkvist
Erik.blomkvist@elite.se
026-400 73 12

Restaurangchef
Adam Båth
adam.bath@elite.se
026-400 73 09

Hitta hit


GPS koordinater
60.6751335, 17.1494145

_